21 Ekim 2015 Çarşamba

SÜTLÜ KARNABAHAR ÇORBASI



Karnabahar ne yazık ki pek sevilen bir sebze değil. Ama sağlık açısından ve sebze tüketmek adına ona biraz şans tanımalıyız. Mutlaka sevebileceğimiz bir pişirme şekli vardır.
Tadını yoğun bir şekilde almayacağınız süt ile tatlandırılan bu çorba tarifiyle başlamaya ne dersiniz?



Sütlü Karnabahar Çorbası için Malzemeler;
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 8 su bardağı kaynar su

Sütlü Karnabahar Çorbası Yapılışı;
  • Karnabaharı çiçeklerine ayırın, yıkayın ve orta boy bir tencereye koyun. 
  • Patates ve soğanı soyup, yıkayın. Orta boy parçalara kesin ve tencereye ekleyin.


  • Kaynar suyu ve tuzu tencereye ekleyip orta ateşte sebzeleri pişmeye bırakın.
  • Sebzeleri yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Arada kaşık yardımıyla kontrol edebilirsiniz. 
  • Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.


  • Sütü una karıştırarak yavaşça ekleyin. Topaklanma olmaması için çırpma teli kullanabilirsiniz.
  • Karışımı tencereye karıştırarak ekleyin. Çorbayı blenderdan geçirin. 5 dakika daha kaynatın.


  • Kıvamı yoğun gelirse kafi miktarda kaynar su ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Çorbayı servis ederken  üzerine kıtır ekmek koyabilirsiniz yada pul biberli sos yapabilirsiniz. Afiyet olsun..   
Bu tafimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :))