9 Ekim 2015 Cuma

Domatesin Kabuğu Nasıl Soyulur?

Domatesi kahvaltı ve salatalarda kabuklu tüketmenizi tavsiye ederim. Ben günlük tüketimde domatesin vitamini açısından kabuğunu soyma gereksinimi duymuyorum. Tabi kabuğu çok sert yada beklemeden dolayı buruşmuşsa soyuyorum.

Konservelik domates hazırlayacağım zaman domatesin kabuklarını soymayı tercih ediyorum. Pişen domatesin kabukları hem yemeklerde hoş görünmüyor hem de yerken rahatsız edebiliyor. Domatesleri az sulu ve daha lezzetli olduğu için uzun, etli  olanlardan seçiyorum. Pazarlarda genelde salçalık domates olarak satılıyor.

Domatesleri bu yöntem ile hem kolayca soymuş olacaksınız hem de domatesler vitaminini fazla kaybetmemiş olacak.



Domatesin Kabuğu Nasıl Soyulur?
  • Büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın.
  • Domatesleri yıkayın.


  • Domatesin alt kısmına bıçak yardımıyla  artı (+) şeklinde çizik atın. Fazla derine inmemeye dikkat edin yoksa domateslerin içi fazla pişer.


  • Kaynayan suyun içine domatesleri atın ve 1 dakika kadar sonra kevgir yardımıyla çıkarın. Artı (+) işareti yaptığınız yerden domateslerin kabuklarının hafif soyulmaya başladığını göreceksiniz.


  • Kabukları yumuşayan domatesleri açılan uç kısımlarından tutarak rahatlıkla ve hızlı bir şekilde soyabilirsiniz. 


  • Eğer domatesleri günlük kullanım için soyacaksanız, kaynayan tencereden çıkardığınız domatesi kase içinde hazırladığınız buzlu suyun içine atın. Böylelikle domates sert formunu koruyacak ve pişmemiş olacak. Küp küp doğrayarak salata ve yemeklerde servis edebilirsiniz.
Kabukları soyulmuş domatesi Menemen, Domates Sos, Küp Domates şeklinde hazırlayacağınız Konserveler için kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder