20 Temmuz 2014 Pazar

FISTIKLI KABAK ÇORBASI


Pazardan aldığım tazecik kabaklardan biri Kabaklı Keke dönüşürken diğerini de çorba yapmak için kullanmak istedim ve yeni bir çorba denemek için kolları sıvadım. Ortaya çıkan sonuç herkesi memnun etti, buyurun tarife :))





Fıstıklı Kabak Çorbası için Malzemeler;
  • 500 gr kabak
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı yer fıstığı
  • 10 dal dereotu
  • Tuz, Karabiber, Kekik
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Fıstıklı Kabak Çorbası Yapılışı;
  • Fıstıkları kızdırdığınız küçük bir tavada 1-2 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Zeytinyağını tencereye koyun, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kabakları soyup küp doğrayın ve tencereye ekleyip soğanlarla birlikte 5 dakika daha kavurun.


  • Suyu sıcak olarak tencereye ekleyin ve kabaklar pişene kadar kaynatın.
  • Baharatları ve bir bardak sütü ekleyerek blender ile pürüzsüz hale getirin.


  • Kalan bir bardak sütü sevdiğiniz kıvam yoğunluğuna göre azar azar ekleyin.
  • Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın ve 2 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
  • Dereotunu yıkayıp ince kıyın, çorbaya ekleyip karıştırın.
  • Servis yapacağınız zaman çorbayı kaseye koyun üzerini fıstıkla ve dereotuyla süsleyin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder