9 Nisan 2014 Çarşamba

ÇAĞLA ÇORBASI


Çağla yemesini çok severim, o ekşimsi tadı tam benlik. Çağlalar pazar tezgahlarında yerini aldı bana bahar geldi :)) Misim Zerrinim Çağla çorbası yapmış geçen hafta, fikir anası kendisidir. Bende denemek istedim, biraz değişiklik yaparak hazırladığım çorbanın tarifi şöyle..



Çağla Çorbası için Malzemeler;
  • 250 gr çağla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Üzeri için; kişniş, dereotu, maydanoz kullanabilirsiniz
Terbiyesi için;
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt

Çağla Çorbası Yapılışı;
  • Çağlaları yıkayın ve orta irilikte doğrayın.
  • Soğanı soyun, yıkayın ve ince ince kıyın yada rendeleyin.
  • Yağları tencerede eritin ve soğanları ekleyin.
  • Soğanları 1 dakika kavurun ve doğradığınız çağlaları ekleyin.
  • Arada karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.

  • 4 bardak kaynar suyu ekleyip 15 dakika pişirin.
  • Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın, 1 bardak kaynar suyu çırparak ekleyin.
  • Çorbanın terbiyesini de tencereye ekleyip 2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • Tuzunu ekleyip karıştırın, servis kasesine koyun üzerine ince kıydığınız yeşilliği ekleyin ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder