21 Mart 2014 Cuma

MERCİMEK ÇORBASI


Herkesin çorba ile ilişkisi farklıdır :) Kimi çorbasız sofraya oturmaz, kimi kahvaltıya çorba ister, kimi çorbasını kaynar içer, kimi çorbasını kıvamlı sever, kimi yaz kış çorba ister...
Ben çorbayı orta sıcaklıkta ve kıvamlı severim, yanında da mutlaka ekmek olacak :))
Mercimek çorbası en favori çorbamdır. Ben kendimi bildim bileli evimizden eksik olmaz. Bu çorbada dikkat edilecek nokta durdukça katılaşmasıdır. Bunun içinde, ya pişirdiğinizde için bitsin yada ikinci yemenizde biraz kaynar su ekleyerek kıvamını açın, nasıl severseniz artık..



Mercimek Çorbası için Malzemeler;
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yada 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, Pul biber, Nane
  • 5-6 bardak sıcak su

Mercimek Çorbası Yapılışı;
  • Patates, soğan ve havucu soyun, yıkayın.
  • Orta irilikte doğrayıp tencereye koyun.
  • Mercimeği yıkayın, süzün ve tencereye koyun.
  • Kaynattığınız 5 bardak suyu ekleyin, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • 15 dakika kadar pişirin.
  • En uzun süre pişen havuç olduğu için havuca bakarak pişip pişmediğini kontrol edin. Kaşık ile bastırdığınız zaman kolayca ayrılması lazım.
  • Sebzeler pürüzsüz kıvama gelene kadar blanderdan geçirin.
  • Eğer kıvamı size katı geldiyse biraz daha kaynar su ekleyip bir iki taşım kaynatın.
  • Tuzunu ekleyip karıştırın ve kaseye koyun.
  • Küçük bir cezvede zeytinyağını iyice kızdırın ve ocağı kapatın. İçine hemen pul biber ve naneyi ekleyip karıştırın. 
  • Çorbanızın üzerine yağı gezdirin. 
  • Sıcak için. Limon ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder