1 Aralık 2013 Pazar

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMA



Mısır ununu özellikle balık kızartması yaparken çok kullanırım, birçok ev hanımı da böyle yapıyordur. Size bir önerim var sebzelerinizi kızartırken de mısır ununu kullanmayı deneyin. Kızartma, sebzeyi daha lezzetli yapar bir de bunu mısır unu ile birleştirirseniz harika bir sonuç çıkacaktır ortaya. Mısır unlu patlıcan kızartması masamda yerini aldı. (bu kesim şeklini ilk kez denedim daha kolay oldu)

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması için Malzemeler;
  • 4 adet patlıcan
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ



Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Yapılışı;
  • Patlıcanların sap kısımlarını kesin, kabuklarını alacalı soyun ve yıkayın.
  • Patlıcanı sap kısmına doğru dörde bölün fakat birbirinden ayırmayın. (dağılmadan haşlanmasını sağlar)
  • Patlıcanları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  • Mısır ununu ve galeta ununu karıştırıp yayvan bir tabağa koyun.
  • Patlıcan şeritlerini birbirinden ayırın, her birini arkalı önlü mısır unlu karışıma bulayın.
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve patlıcanları dizin, çevirdikten sonra 2-3 yemek kaşığı daha zeytinyağını ekleyin.
  • Kızarttığınız patlıcanların fazla yağını havlu peçete ile aldırın, servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun.