26 Aralık 2013 Perşembe

KIZILCIKLI ŞAM FISTIKLI KURABİYE #yemekfirtinasi 18.gün


Yemek Fırtınasının 18.gün ödevi;

18. gün: İnsanları şaşırtmak eğlencelidir. İçine koyacağınız bir baharat, ısırdığınızda içinden akan bir çikolata … Süpriz bir tarif. Sizin süpriz tarifiniz ne? Haydi bizi de şaşırtın.

Bugün sizlere Kızılcıklı şam fıstıklı kurabiye pişirdim :))
Yapılışını yabancı bir sitede gördüğüm bu tarifi üçüncü denememde tutturdum. Bu sitelerde verilen ölçüler bizimkilerden biraz farklı olunca kıvamı yakalamak için denemeler yapmak durumunda kalıyorsunuz. Kızılcıklı şam fıstıklı kurabiye tarifi, sunum ve saklanabilir olması sebebiyle dikkatimi çekti ve işte buradayız :) Önceden hamurunu hazırlayabilir dondurucuda saklayabilirsiniz ihtiyaç duyduğunuzda çıkarın, kesin, pişirin hepsi bu. Dondurma ile yapılan sunum harika sonuç çıkartıyor. Kızılcıklı Şam Fıstıklı Kurabiye tarifi resimli anlatımıyla geliyor...

Kızılcıklı Şam Fıstıklı Kurabiye için Malzemeler;
  • 5 su bardağı un
  • 250 gr. tereyağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşık tuz
  • 1/2 su bardağı kızılcık kurusu
  • 1/2 su bardağı şam fıstığı


Kızılcıklı Şam Fıstıklı Kurabiye Yapılışı;
  • Soğuk tereyağını küp küp kesin.
  • Unu bir kaba alın tuzu ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamurunuz resimdeki gibi ekmek kırıntısı şeklinde ufalanabilir kıvamda olacak.
  • Şekeri ekleyin ve azar azar soğuk su ekleyerek hamurun kıvamını bulması için yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam yakalayacaksınız. 

  

  • Hamurunuzun içine kızılcık ve fıstığı ekleyerek  yoğurun ve silindir şeklini verin.



  • Hamurunuzu ikiye bölüp şeklini bozmadan buz dolabı poşetine koyun dondurucuya kaldırın. Bir           parçasını biraz sertleşince çıkarın 0,5 mm inceliğinde keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin, eğer hamurunuz dağılıyorsa biraz daha gevşemesini bekleyin. Kurabiye parçalarını yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 derecede 12-15 dakika arası pişirin. 



  • Pişirdiğiniz kurabiyeleri soğuması için bir tel üzerine alın bu kurabiyelerin hamur olmamasını sağlayacaktır. Ben bunun için fırın ızgarasını kullandım.
  • Kurabiyeleri servis tabağına alın, sade dondurma ve meyveli sos ile servis yapın. (isteğe bağlı) Afiyet olsun.
Not; Hamurdan ortalama 40 adet kurabiye çıkıyor. Ben ikiye böldüğümüz hamurun yarısını kullandım, diğer yarısını sonra kullanmak üzere dondurucuya kaldırdım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder