18 Kasım 2013 Pazartesi

HAMSİ KUŞU



Hamsi Kuşu hamsinin en leziz hali, bir kere tadına bakan asla vazgeçemeyecek demedi demeyin. Bu tarifi benimle tanıştıran canım Zerrinime de sevgiler :))

Hamsi Kuşu için Malzemeler;
  • 1/2 kg hamsi
  • 100 gr beyaz peynir
  • 3 dal taze soğan
  • 6 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardak mısır unu
  • Kızartma için zeytinyağı    
Hamsi Kuşu Yapılışı;
  • Peyniri çatal yardımıyla ezin. Soğan ve maydanozu doğrayın. Malzemeleri harmanlayın ve içine biraz karabiber ekleyin.
  • Balıkları iyice yıkayın. Kılçıklarını balığı zedelemeden çıkarmaya çalışın.
  • Balığı elinize alın içine karışımdan koyun ve ikinci balığı üstüne kapatıp bastırın.
  • Mısır ununa tuz ekleyin ve bir peçeteye yayın.
  • Balıkları mısır ununa arkalı önlü sürün ve kızartma tavasına koyun.
  • Kızarttığınız balıkları fazla yağını çekmesi için havlu peçeteye alın.
  • Balıklarınız servise hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder